A Fót Sikátorpuszta-i ipartelepen több mint 1000 lélekszámú állomány található, 100-150 pár tenyész, 600-750 fiatal és 180 versenyző madár. Utóbbiaknak szigorúan minden hétvégén kötelező repülnie! 2021-ben a csapat három versenyszervezőnél reptetett, a B-1 Szilasmenti Versenykerületben, a Derby Klubban, és a 16. Esztergom Versenykerületben. Mivel a 10/3 befutós listák elsősorban a kisebb létszámmal rendelkező Sporttársakat segítenék, a 180 versenygalambból kiválogatni adott hétre a legjobbnak gondolt 10-et nem kis bravúrral kellett végrehajtani!

Három kiválóan sikerült középtávú úttal 2021 Nemzeti Középtávú Bajnokai lettek!

A rendelkezésre álló létszám ellenére Józsi gondosan ügyel arra, hogy a versenyző állomány ne emelkedhessen a fent említett darabszám fölé! Ilyenkor fogcsikorgatva, de meg kell válni jó néhány ígéretes fiatal madártól, hogy a versenydúc ne legyen túlterhelt. A továbbra is szigorú teljesítmény alapú szelekció okozta hézagok pótolva lettek a fiatal gárda legsikeresebb pár tagjával.

Az aukcióra 2 X 24 db kiváló madár gondosan, több szakértő kéz által válogatva került fel! Minden tekintetben hibátlannak, továbbtenyésztésre alkalmasnak találták őket úgy felmenőkben, mint alkati adottságokban. 

Ezennel zárul a 2021-2022-es www.galambaukcio.hu által kínált kimeríthetetlen lehetőségek sora. Azt gondolom méltón büszke lehet a csapat a kínálatra! Továbbra is minden tekintetben -a lehetőségeinkhez mérten- általunk magasra tett mércét felérő tenyésztők kiváló madarai kerülhetnek csak fel az oldalra. Megunt, külföldi gyűrűs többéves galamb, azért mert csilli-villi pedigré van mellé csatolva példának okáért szigorúan NEM! Bárki, a „kicsitől” a „nagyig” megtalálhatta számításait kiváló hazai és külföldi sporttársak kimondottan továbbtenyésztésre szánt madaraiból. Kerülve a konfliktust, nyíltan felvállaljuk eszméinket melyekkel régi vagy új vásárlóink elégedettségét próbáljuk szolgálni. Referencia dúcaink száma nagyszerű ütemben nőtt az elmúlt időszakban, a pozitív visszajelzésekért ezúton hálásak vagyunk!

Március közeledtével átveszi a szerepet a tenyész, majd versenyszezonra való felkészülés.  Hamarosan kicsattanó egészségnek örvendő szerelmes galambpárok zúgnak dúcainkban…..

Kedves Sporttársak! Magam és a kollégák nevében megköszönve megtisztelő bizalmatokat, sikerekben gazdag évadot kívánok!

„A sikerhez csupán négy dolog kell: Te! A célod! A miérted! És a kitartásod!”

Üdvözlettel: Szalai Gábor