Köszönjük, hogy újra lehetőséget kaptunk a Galamaukció.hu oldalon, élversenyzőink által erre a célra felajánlott galambok árverezésére. Egy kerület életében mindig jól jön egy kis plusz bevétel, ezért is hálás vagyok a B-1 tagjainak, hogy egytől-egyig prémium minőséget ajánlottak fel!

  • Mire szeretnénk elkölteni a bevételt?
  • Mi célt szolgál ez az aukció?

Elsősorban új kiállítási ketreceket vennénk, másodsorban egy GPS nyomkövető rendszert, amellyel élgalambjaink hazavezető útját elemeznénk. Ebből sokat lehetne tanulni, tapasztalni. Kérésemre a 2022-es aukcióra az első díjasok gyerekei lettek felajánlva.

A 2023-as aukcióra a csapatbajnokságokban, élen versenyzőkhöz fordultam.

2022-ben 140 aktív galambász 4000 madárral állt rajthoz. Ebbe beletartoztak a B-1-es sporttársak és a Derby klub Pesti régiója. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ezen felállással az ország egyik legerősebb kerülete lettünk. 20 közös versenyt szerveztünk a szomszédos kerületekkel KMB néven. – Közép Magyar Bajnokság- Hatalmas létszám, magas színvonal jellemezte a szezont. Aki csapatbajnokságban élén tudott versenyezni ebben a rendkívüli közegben, az biztosan extra minőségű galambok tulajdonosa. Ezért esett a választásom idén a csapatbajnokainkra.

Elsőnek Kóczián Józsefet említeném meg. Tavaly Magyarország Nemzeti Bajnoka középtávon. Idén megnyerték az B-1 Általános Bajnokságát, mellé rövid és sprint kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhattak. Egy fantasztikus kék tojót ajánlott fel a Kóczián Team!

Tasi Árpád megnyerte a Középtávú Bajnokságot és általános távon a második helyen végzett. Két fantasztikus extra fiatalt ajánlott fel a legjobb tenyész galambjai alól. Ebből az egyik a híres Harry unokája.

dr. Gotthárd László a Mester Kupa Általános és hosszú távú Csapatbajnoka A felajánlott galambot magam választhattam ki. Sok kiváló madár közül nem nehéz, végül egy gyönyörű kék fiatalt hozhattam el, mely kimagaslott a tömegből. Utólagos informálódást követően kiderült, hogy két fantasztikus versenygalamb gyereke.

Daróczi Csaba a rövidtávú Mester Kupa győztese. A „213-as” a Világ Legjobb Galambja kategóriába, középtávon Országos 1. helyezett 3,9-es, elképesztően alacsony koefficienssel. Közvetlen fészektestvérét kaptuk az aukcióra.

Czecző Sándor a hosszútávú bajnokunk, általános táv 3. Fantasztikus teljesítményt nyújtott egész szezon alatt. A felajánlott galamb egy Roger Verecke véralapú Kék Hím.

Szalma Attila a fiatalok bajnoka és az Általános Bajnokság ötödik helyezettje vagyok. Az általam felajánlott madár édes testvére keltette a 005-t, ami kelési évében megrepülte Dessaut és Neumarkt-ot.

Márkus István kiváló galambjai Általános Bajnokság hatodik helyére repítették főcsapatát. Kiegyensúlyozott, jó teljesítmény jellemezte minden útját. Két csodás fiatalt került fel tőle.

Ducza Lajos egy szenzációs galambja képviseli kerületünket az Európa Kiállításon, emellett az elmúlt években állandósult név élvonalunkban. Egy kiváló fiatal tőle is van a kínálatban.

L. Nagy Dúc felajánlása a 2x 1. díjas „Erős Pista” féltestvére. 2022-től Erős Pista apja az L.Nagy Dúc padlásán folytatja tenyész pályafutását. Első gyerekei közül a hímet adta át e nemes célra.

Japport Zoltán galambja, egy extrém hosszútávú kategóriás csillag. Országos Maraton 2., Champion, a “Milf” KT édes testvére, egy gyönyörű Kék Tojó kerül kalapács alá!

Mind a 12 galamb kiváló alkati adottságokkal rendelkezik! Csontozatuk erős, zárt. Jó megjelenés, intelligens arc, jó szárnyak, jó farokkötés jellemzi őket kivétel nélkül.

Ez egy igazán különleges kollekció, amit nyugodt szívvel merek ajánlani mindenkinek.

Üdvözlettel:
Szalma Attila
B-1 Elnöke