A 11-es tagszövetség általános bajnoki címe az egyik legnagyobb dolog, amit magyar postagalambász elérhet. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy szubjektív kijelentés, de ha megnézzük az aktív tagok számát, a küldött galamblétszámokat, az elismert galambászok sokaságát és a győri program nehézségét, akkor ezt hiszem, nem alaptalan.

Takács Gábor 2009-ben nyerte el először ezt a kitüntető címet, azóta többször is megtette. 2020-ban sosem látott, 500 pontos előnnyel diadalmaskodott, majd 2022-ben is győzni tudott! Eközben övé lett a rövidtáv, a szuper-rövidtáv és hosszútáv bajnoki serlege, második lett a középtávon, szintúgy a szuper-középtávon is. A Király Kupa is az övé, ami 19 versenyút ötösbefutói alapján számítódik. A maximálisan elérhető 95 helyezéssel húzta be ezt az értékelési formát.

További, nemzeti sikerek az év során:

  • részvétel a nagyváradi olimpián B kategóriában a 18-11-23900 számú hímmel (2021-es eredmények alapján)
  • Magdeburg országos csapat 1.
  • Anker bajnokság országos 3.
  • Deli Ferenc magyar kupa 4.
  • B kategória 4. (20-11-49499)
  • H kategória 3. (20-11-49567)
  • D kategória 10. (20-D545977)
  • Magyarország bajnok galambjai: 9., 11.,15.
  • legtöbb díjkilométert repült hímek: 3.,10.,15., 27., 31., 32., 33.

20-11-49587 KH, Magdeburg országos 5. 3513 galambból.

Takács Gábor olyan ember, mint a galambjai. Sosem fogy ki az energiából. A tagszövetség elnökeként a negyedik ciklusát tölti. Jelenleg a szervezetet nagyfokú anyagi stabilitás, jelentős megtakarítás és új szállítójármű jellemzi. A program egyre inkább alkalmat ad a nagyteljesítményű galamboknak a bizonyításra, 19 versenyútból áll, és a távok a jövőben tovább nőnek. A tagok számára a röptetés nem fog drágulni 2023-ban.

A Takács állomány az országszerte megszokott genetikai összetételtől eltér. Az állományalapító Czank tojó öröksége, elsősorban olimpiára kijutott utódjai által ma is a bázist adja. A kínai származású szlovák Ji-Jie „200”-asa egy új lökést adott a csúcseredményeknek,  7 fia is kiemelkedő versenyző lett, egy testvérük aukcióra kerül. Kvál Tibor szlovákiai bajnokkal jóideje együttműködik, tőle minőségi Limburg-Kannibaal genetika érkezett.  Sikeres beszerzés történt a Limburg dúcból, valamint remekül bevált a Tasi Tibortól hozzá került Góliát (Vandenabeele) vonalú tenyészgalamb is. Ez utóbbiban annyira bízik, hogy nyolc fiát is közvetlenül a tenyészdúcban helyezte el. A tenyésztő eltökélten követi a saját elképzeléseit, ahogy ő fogalmaz, a saját feje után megy. Nem fogékony a mindenkori divatos galambok utáni hajszára, noha kétségtelenül megtehetné. A genetikai élvonal keresése számára mást jelent. Az eredmények huzamos ideje igazolják, hogy helyesen méri fel, milyen galambokra van igazán szükség.   

A tőle kikerült galambok kapcsán büszkén említ egy Takács galamb utódot Kvál Tibornál. A SK 16-0107-1294 gyűrűszámú kiválóság első lett az olimpián, „A” kategóriában! Ő egy Kacumoto unoka.

Erdei László a Galambaukció árverésén vásárolta meg Pacquiao lányát, mely olyan minőségű utódot adott, ami az „F” ketegória országos negyedik helyét érte el.  Díjai:

1./2973

1./2110

       6.!1582

Takács Gábor 20 galambot fog aukcióra bocsátani, ezek között lesznek fiatalok, özvegy tojók, valamint már versenyeken bizonyított hímek is. Ez a lehetőség nemzetközi szintű bajnoki genetikához enged hozzáférést számunkra, mely mögött következetes magyar tenyésztői munka áll.