Az Adrián állomány hazánk postagalamb-sportjának egy ékköve. Saját tenyészcél mentén formált, egyedi produktuma egy vérbeli galambász és fia tartós munkájának. Csordás Károly több tenyésztői korszakából származó galambok jelentették a bázist, amit jó érzékkel kombináltak néhány egyéb behozatallal. Ezek a többségükben igen mutatós, középtestű, könnyű galambok intelligencia és önállóság tekintetében mutatnak többletet a mezőnnyel szemben, mivel kiválasztásuknál ezek a szempontok érvényesültek az alapvető eredményességi kritérium mellett. A hogyanokról és miértekről több is olvasható az oldalon, a „Gladiátorok a Római úton” című írásban.

Az Adriánok eredményessége régóta fennáll, senkinek sem kell attól tartania, hogy a szerencse által átmenetileg a felszínre dobott divatdúcról van szó. A saját eredményes galambok tenyésztésbevétele és késő öregkorukig való felhasználása saját karaktert és stabilitást eredményezett. Hosszú ideje a 11-es tagszövetség élversenyzői, dicsőséglistájuknak 25 évre visszamenő sora van, miközben nem volt olyan időszak, amikor ne jelentettek volna veszélyt a dobogóra, legalább valamelyik résztávon. Eközben háromszoros mesterversenyzői, négyszeres általános kerületi bajnoki cím is „begyűjtésre” került, olimpiás galamb, országos győzelem, szóval minden, amit egy igazán sikeres pályafutás jellemzőinek gondolunk. A 2020-as évben a kerületi rövidtávot sikerült megnyerni, ahol a champion első is az övék lett. A hosszútávon bronzérmesek lettek, általános távon az előkelő hatodik hely lett az övék, egy kétszáz feletti taglétszámú tagszövetségben.

Az állomány jelenlegi sztárja a „325”-ös, egy gyönyörű vörös-schalie hím, mely 45 helyezést gyűjtött, amiből 12 az 1 százalékon belüli élhelyezés. Ez a galamb 2018-ban elnyerte a Magyarország Bajnokgalambja címet. Két fia is szerepel a kollekcióban. Lesz a remekül örökítő „Ledó” hímből is. A maratonos sporttársak érdeklődésére igencsak számot tarthat két fiatal, melyek a „milliónyerő” féltestvérei. A fiatalok mellett egy öreg kap helyet az aukción, egy kiváló versenyző, mely a sport D kategóriában győzedelmeskedett a tagszövetségben.

Az Adrián állományban ugyanazok a galambok érik el az eredményt a sprintben, mint a legnehezebb hosszútávokon. A maraton kihívását leszámítva nincs szakosodás, nincsenek erre, vagy arra alkalmas vonalak, a dúcban egy igazi allround-genetika dolgozik, mely a félelmetes gyorsaságot és harcos küzdeni tudást is meg tudja mutatni, aszerint, hogy mire van szükség. Úgy gondolom, hogy mindazok számára, akik nem akarják galambok tömegeit tartani, ez a sajátosság lehetőséget teremthet a sikerre.