Adrián Arnold és fia

Nagyobb sikereink 1990-es évek közepén kezdődtek a 9517-es hímünk unokáival. ’96-tól végiglépkedtünk a Szigetközi Tagszövetség általános távú dobogó lépcsőfokain, közben ’97-ben megnyerve az Országos Középtávú Bajnokságot. Ekkor még a mi régiónk is évente 2-szer reptette Crivitcz-et, ami nekünk 765 km. Az akkori, Csordás Károlytól származó család adja a mai napig is az alapot a „Hóka” nevű hímünk testvéreivel, unokatestvéreivel. Továbbá a Jos-Ritye-Derby-Kapoentje vérvonal és a Janssen véralapú vörös családunk az alappillérei az állománynak. Utóbbit még az ezredforduló környékén hoztuk Pápáról, és kezdtük beépíteni az állományba Vérfrissítésre azóta is hozunk be egyedeket, de sajnos nehezen tudunk olyan galambokra szert tenni, amik állják a sarat a mi rendszertelen ellátási szisztémánkban, hisz párosunk fiatalabb tagja az év legnagyobb részét a fővárosban tölti, így nem tudja ellátni a galambokat, míg az idősebb 12-24 órás időbeosztásban dolgozik. Ezt az rendszertelenséget a legtöbb újhullámos galambcsalád megszenvedi. Talán ennek tanúbizonysága, hogy az „újabban” kipróbált galambokból csak egy Velencei Béla gyűrűzte van Bremen ősökkel rendelkező hím váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Kiemelkedőbb Nemzeti hosszútávú eredményeink:

– 2003 Rostock nemzeti csapat 1. díj

– 2011 Szuperkupa országos csapat 1. díj

– 2017 Szuperkupa országos csapat 1. díj

Állományunk stabilitását talán az évek alatt megszerzett 4 tagszövetségi általános bajnoki cím és 4 nemzeti mesterversenyzői cím tükrözi.

A 2018-as év végén a Kisalföld Generál Bajnokság sikere mellett inkább a galambok egyéni eredményeinek örülünk:

– Tagszövetségi Általános champion 1. és 3. díj

– Tagszövetségi Totál champion 1. és 5. díj

– Tagszövetségi Legjobb Tojója 18 út alapján Balogh Norbertnél

– Tagszövetségi kiállítási „D” kategória 1. díj

– Tagszövetségi kiállítási „H” kategória 1. díj

– Nemzeti kiállítási „H” kategória 3. díj

– Magyarország Bajnok galambja – hímek – 1. és 12. díj

Maratonra állományunkban egy kis szekció van elkülönítve Leus, de Baare és Stichelbaut véralapon, melyet van Roy alapú és Anton Csurmától származó Stichelbaut egyedek egészítenek ki. A kiemelkedőbb eredményeink ezen területen az utóbbi évekből:

– M117356: 2012 Kiel aranygyűrűs 1. díj

– M137201: 2016: Ledó Gábornál: Brüsszel országos 1. díj, aranygyűrűs 1. díj

A kollekciót főként tavaszi fiatalok alkotják kiváló versenyhímekkel és kései fiatalokkal kiegészülve.

Sok sikert kívánunk a Sporttársaknak!

Üdvözlettel: Adrián Arnold és Fia