Az Andorka testvérek Csorna közelében élnek, és 30 éve versenyeznek. Versenyképességük vagy a bajnoki cím közelébe juttatja őket, vagy ők azok, akiket le kell győzni ahhoz, hogy valaki igazán élben végezhessen. Három tagszövetségben is versenyeztek már, és mindháromban értek el hosszútávú bajnoki címet, rengeteg hosszútávú első díjat. Legsikeresebb évük 2014 volt, no meg 2015, amikor általános bajnoki címük mellé országos hosszútávú elsők is lettek az Anker bajnokságban is diadalmaskodva. Noha nyertek ők már szuperrövidtávú bajnokságot is, érdeklődésük és a földrajzi adottságok miatt a hosszútávot preferálják, az állományuk is ennek megfelelő irányba fejlődik.  2021-ben a nagy taglétszámú 11. tagszövetségben másodikak lettek a hosszútávon (az általános bajnoki cím az utolsó úton csúszott ki a kezükből, így második helyen végeztek), 2022-ben pedig hosszútávú negyedikek, a másodikkal és harmadikkal szoros versenyben. A szuperhosszútávú értékelésben másodikok lettek.

Ízelítő a hosszútávú versenyekből:

2021: Berlin 573km 155 csapat 2.hely

Witenberge  710km 126 csapat 6.hely

Braunschweig 704km 102 csapat 8.hely

Magdeburg 647km 111csapat 1.hely

Magdeburg szuper kupa 3.hely

2022-ben

Dessau 589km 161 csapat 2.hely

Magdeburg 647km 138 csapat 4.hely

Braunschweig 704km 121 csapat 4.hely

Hannover 739km 103 csapat 5.hely

Első jelentős tenyészértékű galambjukat Adrián Arnoldtól hozták, amivel meg is alapozták dúcukban a minőséget. Az állomány továbbfejlődésének mindennél fontosabb tényezője a Tóth Imrével való jó kapcsolat. Tőle többször is merítettek és sosem bánták meg. 2021-ben egy nagyobb lépésre szánták el magukat és 15 új galambot állítottak tenyésztésbe tőle. Az utódok máris biztatóan szálltak a fiatalok versenyén, és a fivéreket ez optimizmussal tölti el. A tenyésztésben valamennyi kiöregedő, addig jól versenyző hím esélyt kap. Ezért a beszerzés elősorban tojók behozatalát jelenti.

A testvérek dolgozó emberek, akiknek a klasszikus özvegység hímekkel a megfelelő módszer. Mintegy 50 hímmel vesznek részt a versenyeken. A hímek minden verseny előtt találkozhatnak a párjukkal, a versenytávtól függő ideig, de legfeljebb 20 percig. Antal a versenyző, míg Csabának elsősorban a tenyésztés a szívügye. Édesapjuk is besegít, főleg a reggeli kiengedésnél.  

Legismertebb galambjuk a „Huszonkettes” hím, mely kijutott a nagyváradi olimpiára, de a versenyzők közül nem vették ki és idén is megnyerte a C kategóriát! 

A galamb háromnegyedrészben Tóth Imre származású, nagyanyja az Azarenka, mely igazi tenyészfavorit volt a balatonkenesei dúcban.

Idén megmérettették magukat a maratonon is, és egy hímjük országos második champion lett, 4. nemzeti ászgalamb.

13 fiatal galamb kerül árverésre, mindannyian a legjobb versenyzőkből. A származási lapokon a felmenők díjai hívják fel magukra a figyelmet. A Huszonkettes két fia és (mivel a szülei élnek) két testvére is ott lesz a kollekcióban. Az Andorka galambokból mindazoknak érdemes válogatni, akik magas versenyzési színvonalú dúcból, bizonyított galambok utódait szeretnék hazavinni, akik hosszútávú eredményeiket szeretnék elsősorban javítani, valamint azoknak is, akik Tóth Imre tenyésztési eredményeiből ezen a módon szeretnének részesedni.