2016-ra vezethető vissza az állományépítés a Lébényben Fodrászmesterként dolgozó sporttársnál, melyet a hajdani Czank Sándor által tenyésztett BE-10-3047133-as „Góliát” közvetlen leszármazott hím alapozott meg. Fiához keresztező partnernek tiszta „Gaby”-kat, később Leo Heremansokat, Koopman-okat, Prange véralapú madarakat használt. Remek harmóniában működnek a vonalak együtt! Említésre méltóak továbbá Németh Károlytól, Adrián Arnoldtól és a környék legjobbjaitól érkezett madarak. Ezek együttese képzi a rendkívül gyorsan az élmezőnybe jutó állomány alapját.

 2019-ben az akkor 3 éve versenyző Rongits sporttárs a Kisalföld Versenykerület Rövidtávú Bajnoka lett közel 200 tenyésztőből! 2021-ben a Versenykerület Középtávú Bajnoka a tenyésztői létszám változatlan! 2022-ben Kisalföld Versenykerület Szuper-Rövidtáv 5., Középtáv 5., Extra-Középtáv 5., Fiatalok bajnoksága 2.!

Kiemelt madár a dúcból a szenzációs 4 X 1. díjas „Hu 2020-D545730” KH, 2021 Nemzeti Sport H kategória győztese. Hazánkat képviselte az aradi Postagalamb Olimpián! Kiváló eredményei a róla készült fotón lentebb. Nem akármilyen helyezést ért el az aradi rendezvényen, Olimpiai Ezüstéremmel gazdagította tulajdonosát és a Magyar Postagalambsportot! Testvére a „773”-as a Kisalföld Versenykerület Extra Középtávú Champion 1.! Egyel frissebb évfolyamból egyéves testvére 11 helyezést produkált 2022-ben! Gyerekei kiválóan mozognak, egyikük repült első díjat az idei fiatalok versenyén.

Apja a Hu 2018-D-373166 KH, egy Prange -Ringlose- vonalú hím  X  (Koopman X Lottermann) vérű tojó

Anyja Hu 17-D-269181 KT, a a fent említett „Góliát” lánya!

A „730”-as Olimpikon KH-nek egy gyereke megtalálható Rongits sporttárs aukcióján, kihagyhatatlan alkalom, ha bárki eredményorientált családból szeretne erősödni!

Ilyen eredményeket, ennyi idő alatt, ebből a rangos mezőnyből nem sokan tudhatnak magukénak! A Kisalföld Versenykerület a Nemzeti Bajnokok jelentős hányadát adta és adja évtizedek óta. Velük felvenni a versenyt, tartani a lépést nem kis feladat lehet. Rongits Tivadar állományának erejét, galambjai minőségét nagyszerűen tükrözik elért eredményei!

Galamb vásárláskor nem árt figyelembe venni, ki-milyen környezetből lett „BAJNOK”!

Üdvözlettel: Szalai Gábor