Az előző két év sikeres versenyzése valamint Aukciói után most újabb lehetőség nyílik számotokra  kiváló tenyészalapanyaghoz jutni Szabó Attila dúcából. Lássuk mitől emelkedhet valaki zsinórban harmadszorra az Ország Maratonos állományai fölé, természetesen Attila szerénységét figyelembe véve nyilvánvalóan szigorú képletességgel……

Egyszerűnek mondható, de tökéletesen működő dúcából galambjait természetes módszerrel versenyezteti nem kímélve őket,  kimondottan Maratonos utakra illetve egynapos hosszútávokra szelektál. Fiatal koruktól fogva kemény próbákon kell helytállniuk, számos saját maga által végzett tréninggel spékeli meg az amúgy sem gyenge győri versenyprogramot. Mivel Attila kertépítőként dolgozik munkái lehetővé teszik, hogy járja az Országot, így mikor a 60-70 db Fiatalja elér érettségben az általa elvárt szintre magával viszi őket bárhova vezessen útja az irány nem számít, lényeg, hogy edződjenek, gyakoroljanak!

Sporttársát kértem jellemezze Attila galambászatát, melyre azt a választ kaptam, hogy róla mindig egy filmcím jut eszébe a „Kegyetlen Bánásmód” című,  🙂 értse mindenki ahogy kell! A galamboknak nincs kegyelem, teljesíteni kell, a folyamat nem szakadhat meg csak és kizárólag a legkitartóbbak maradhatnak a dúcban! A „kényelem” mellett a fent említett természetes módszer számos motivációs trükköt nyújthat ha az ember megfelelő bravúrossággal ki tudja ezeket használni. Figyeli melyik galambja hogyan reagál le egy-egy fészekállapotot. Adott versenyre készülve adott galambnak a számára legmegfelelőbbet próbálja időzíteni, valamint figyeli a formajeleket így válogatja össze adott útra a csapatot. A HU-2018-M-153510 KH-je például az idei Heide verseny előtt még nem volt soha Maraton távon, viszont tenyésztője minden bizodalma felé irányult így a Főcsapatába tette. Az „510”-es pedig nemhogy teljesítette a távot, de Országos I.-ként érkezett dúcba, hozzásegítve ezzel gazdáját az újabb Maraton Klub Bajnoki címhez! Egy nappal csúsztatott versenyen reggeli feleresztéssel mégis hozta a már-már papírformának mondhatót……

A megfelelő tápanyag bevitel, takarmányozás sem lehet könnyű 15-17 napos fiatalokkal a fészkekben -nem ritka jelenség nála-, de igyekszik lehetőségeihez mérten mindent biztosítani rendkívüli állománya számára. Semmi extrát nem etet, az elérhető takarmánykeverékek egyikét használja nem ad hozzá plusz magokat sem! Gyógyszereket nagyon ritkán használ nagy bajnak gondolja ha versenyszezon közben gyógyszerekhez kell nyúlni! Szezon elején 5-5 napos Tricho és légúti kezelést kapnak valamint a 3. kör fiatal felnevelése után egy újabb 3 napos Tricho-t.

Idén zsinórban harmadszorra a Maraton Klub Bajnoka!

Hűen tükrözi eredményessége galambjai kiválóságát, páratlan kitartását, küzdeni akarását és tudását!

Annó az első komolyabb sikerek a HU-2001-50-18103 Tojóval kezdődtek, amely rövidtávú Sampion I. volt az akkor még Nyugat-Pannónia Kerületben, nem mellékesen 2004-ben Brüsszelből országos 6.-at repült, Liege-ből pedig országos 7. lett. A „103” KT párba lett téve egy Szauervein Hímmel és megszületett Tenyészete Alapköve a  HU-08-11-38773 KH, amely 2010-ben Maraton I. Sampion volt, 2011-ben a 11. Kerület hosszú távú Sampion I.! Nem csak Ő, de testvérei, féltestvérei is kiváló utódokat költöttek a Szabó dúcban! A „773” hajdani Bors László Sporttárs sportbarátságának köszönhetően párba kerülhetett a legendás HU-07-11-25600-as lányával, mely pártól aztán jónéhány csúcs-klasszis versenygalambja származik. Fiuk a HU-12-M-128913 KH egyévesen Győr Kerület I. Hosszútávú Sampionja, valamint a Magdeburg Országos versenyt is megnyerte közel 3000 galambból. Az Országos kiállítás hosszútáv  kategóriában  egyéves korát meghazudtolva szenzációs II. lett!

Számos pozitív visszajelzés mellett melyeket a továbbtenyésztett Szabó galambokkal  Sporttársai adnak számára,  2020.-as évben a „13”-as KH Lánya a HU-2020-11-53842 a Szlovákiában található Tatry Teszttelep 510 km-es Lengyelországból rendezett záróversenyén majd 8 órás repülést követően 40 m/p azaz több mint negyedórás előnnyel nyert 1104 m/p röpsebességgel!- Fantasztikus!

A „13′-as KH fészektestvére a HU-12-M-128912 KT 9 Maratoni úton 9X helyezte magát! 2015-ben Maraton klub Országos I. Sampionja valamint  Aachen2 országos 17., aranygyűrűs 5.

Ezen a versenyen is I. díjat nyert Attila a HU-14-M-137129 Hímjével.

HU-14-M-136967 fakó Hím a „12”-es Tojó Fia Aachen3-on országos III. ami egyben aranygyűrűs I. díj és ezzel együtt EGYMILLIÓ Ft-ot jelentett a családi kasszába!

Számos kiválósága mellett kiemelnék ismét egy galambot melyet többek között érdemes felkutatni az aukcióra felkerült galambokhoz tartozó származási lapokon, a „25600”-as Bors László Hím igazi értékmérő, bármely leszármazottja különös képességeit hordozhatja, örökítheti tovább fenntartva a legendát tenyésztőjéről!

Ennek a Hímnek 3 unokája is nyert Maraton távról EGYMILLIÓ Ft-ot!A háromból az egyik ráadásul másutt Győr közelében Töltéstaván, de erről majd későbbiekben…. 🙂 Ükunokája a fent említett „967” FaH szintén EGYMILLIÓÉRT szállt óriásit 2015-ben.

Nem kevesebb az az összeg sem amit az egynapos pénzdíjas versenyekről összességében nyert Attila, ha „ pénz beszél, …” c. mondókát nézzük,  összeszámolva cc Ötmillió Ft jegyezhető a „25600” vonalhoz!

Nincsenek véletlenek szoktuk mondani és valóban nincsenek! A „25600”-as KH neve mellé írható 2011-ben Sport E Kategória I. hely, valamint ebben az évben Maraton Sampion I., Liege Országos III. díj! Teleutas fenomén, 8 Maraton úton vett részt melyekről 8 helyezést hozott, ezzel egy az Országunkban született repülő IKON-ná vált! Ő egy páratlan gyöngyszem, leírhatatlan Klasszis!

Szabó Attila utóbbi 3 évének eredményei a Maraton Klubban a teljesség igénye nélkül:

Maraton Klub:

Maraton Klub Bajnoka cím / 2 és 3-as befutó /

Kiel    Országos III.

Heide  Országos I., IV., IX.,  Csapat I.

 

2019.

Maraton Klub Bajnoka cím / 2 és 3-as befutó /

Bremerhaven Országos I., II., V. , Csapat II. , III.

Heide Országo I., X. Csapat I. , III.

 

2018.

Maraton Klub Bajnoka cím / 2 és 3-as befutó /

Aachen           Országos Csapat II., III.

Kiel                 Országos X., XI., Csapat V.

Rendsburg      Országos I. II. , Csapat I.

 

Sporttársi Üdvözlettel: Szalai Gábor