Bacskai Sándor

Bacskai Sándort nem kell bemutatnom a magyar postagalambászok legtöbbjének, aki mégsem tudná ő a Váci FCI teszttelep tulajdonosa.

Akik viszont ismerik mesélhetnek önzetlenségéről és arról mit tett és tesz a postagalambászatért.

Galambjait már kevesebben ismerhetik, nekem is csak most volt alkalmam az itt látható galambok fotózásakor tenyészdúcában szétnézni és kézbevenni sok kiváló galambot.

Sok dúcban megfordultam már és mindig kialakul az emberben egy vélemény a látottakról. Bátran kijelenthetem, hogy kevés olyan jó felépítésű állomány van mint a Bacskai dúc tenyészete.

Már akkor lepadlóztam amikor ezeket az aukciós galambokat kézbe vettem.

Kifogástalan felépítés, csontozat, egyensúly és intelligencia jellemzi őket.

Talán nem véletlen ugyanis Bacskai Sándor szoros baráti és üzleti kapcsolatban áll több külföldi klasszissal. Például így került hozzá 2015-ben Roger Vereecke állományából jelentős rész, melyekből az ide felrakott galambok jó része is származik.

A Vereecke család 1884 óta postagalambokat tenyészt, volt idő némi tapasztalatot gyűjteniük ebben a sportban és mint tudjuk komoly eredményeket értek el a postagalambok hazájában, ahol nem adják olcsón az ilyesmit. Ezek a galambok 50-60 éves tenyésztői munka és szelekció eredményei. Biztos nem fogja megbánni aki belenyúl ebbe a  vonalba. Ezen galambokon felül  még Európa legnevesebb dúcaiból is érkeztek rendkívüli egyedek a Bacskai dúcba.

Sok sikert az aukcióhoz!

Bacskai Sándor +36 70 384 7270

Írta:  Ungyi Attila / galambfoto.hu