Chris Hebberecht Evergemből a hosszútávú versenyzés elmúlt évtizedeinek világszerte egyik legismertebb alakja. A Hebberecht galambok nem csak az evergemi dúcban alkotnak maradandót, hanem évről vére csak gyűlnek a referenciák, hogy a világ különböző pontjain micsoda eredményeket érnek el a Christől származó galambokkal. Lássuk hogyan is jött létre ez a fantasztikus állomány, ami nem tud kifogyni a nagyágyúkból…

Chris nagyapja Henri és édesapja Octaaf is postagalambász volt, akik mindketten hozzájárultak Chris postagalambok iránti rajongásához. A jelenlegi állomány alapjait még Octaaf Hebberecht fektette le az 1950-es években és ő maga is Belgium szerte ismert galambásszá vált.

Az igazán komoly eredményeket meghozó galambokat a moorstselei Valere Dockertől és a geraardsbergeni Hector De Smettől szerezték be. Ezen galambok leszármazottaival versenyeztek és ezeket tenyésztették tovább 3 évtizeden keresztül, amikor is 1984-ben megszületett a „De Fijnen”. A „De Fijnen” egy kiemelkedő tenyészgalamb volt akinek gyerekei és unokái újabb évtizedekre biztosították az eredményességet Hebberecht számára. „De Fijnen”-t a Roger Verreckétől beszerzett „Zwarte Verrecke” több lányával is párosítva olyan legendás galambokat kaptak, mint a „Raket” és a „Bjorn” akik maguk is szereztek regionális szinten 1. díjakat, nemzeti és nemzetközi szinten kimagasló helyezéseket, de még ennél is fontosabb, hogy mindketten kimagasló tenyészgalambok lettek.

„Bjorn” fiai a „Jelle” és a „Pokémon”, „Pokémon” fia pedig „Jaws”, a „Raket” fia a „Super” akinek a fia „Pancho”, illetve a „Zwarte Verrecke” unokája „Lobke” akinek fia a „Champion” és a kiemelkedő tenyészgalamb „Costello”.

Ezzel el is érkeztünk a 2000-es évekbe, amikor is Chris Hebberecht édesapja Octaaf halála után önállóan vitte tovább az állományt és több kiemelkedő galambja uralta a belga hosszútávú versenyeket.

2004-ben „Pancho” nemzeti 2. ász
2005-ben „Axl” nemzeti 1. ász
2005-ben „Champion” nemzeti 2. ász

2008-ben Chris Hebberecht és Jos Joosen közös tenyésztésre határozták el magukat. Jos kölcsönadta Chrisnek a legendás 492-es kovácsolt tojóját, melynek számtalan díjrepülő leszármazottja született, akit Chris „Jempy”-vel párosított. „Jempy” Pancho unokája, de féltestvére a „Champion”-nak és „Evert”-nek is. A fiatalokon Chris és Jos megosztoztak és így született „Ike”.

2010-ben „Ike” nemzeti 1. ász.

„Ike”-al nem értek véget a sikerek, hiszen még

2010-ben „Jaws” nemzeti 3. ász lett.
2012-13-14-es éveket tekintve „Edison” lett a nemzeti Cahors versenyek legjobb galambja.
2013-ban „Edou” nemzeti 7. ász. „Edou” a „Champion” fia.
2014-15-16-os éveket tekintve „Deserteur” lett a nemzetközi Pau versenyek legjobb galambja. „Deserteur” a „Pancho” unokája.
2015-ben „Eros” nemzeti 6. ász és az 5 nemzeti verseny alapján Belgium legjobb galambja. „Eros” a „Jaws” fia.
2015-16-17-18-as éveket tekintve „Lord” az Argen versenyek legjobb belga galambja. „Lord” apja „Idool”, aki „Axl” fia és a „Champion” féltestvére, anyja pedig „Ike” lánya, az „Ike-s Model”.
2016-ben „Keno” nemzeti 7. ász.
2016-17-es éveket tekintve a PIPA ranglistáján „Lotus” a Perpignan versenyek legjobb belga galambja.
2017-ben „Falco” nemzeti 12. ász.
2018-ban „Rambo” nemzeti 7. ász az galambok között.

A fenti eredmények jól mutatják, hogy Chris Hebberecht kimagasló eredményeket ér el, de lássunk néhány példát a közelmúltból arra is, hogy nem csak Chris tud maradandót alkotni a Hebberecht galambokkal:

A 2018-as Dél-Afrikai Million Dollar Pigeon Race 1. és 7. galambja is Hebberecht galambból kelt, mint ahogy a verseny 1. ász galambja is.

A 2018-as Hoosier Classic International Million Dollar Race 1 galambja (Frank Mc Laughlin) és 1. ász galambja (Mike Ganus) is Hebberecht galambokból kelt.

A Thailand Grand Pigeon Race és a Belgian Master győztese, valamint a Victoria Falls World Challange Pigeon Race 3. díjasa mind Hebberecht galambokból kelt.

A 2017-es nemzetközi Narbonne verseny 1. (Bernar Hunerbein) és 2. (Didier & Benoit Emo) díjas galambját 10 421 galambból Hebberecht galambok keltették.

A 2017-es nemzeti Jarnac 1. díjas (Jos és Jan Loobuyck) galambja 5 134 galambból szintén Hebberecht galambból kelt.

Alain Delhove egy nemzeti 3. ász galambot keltett a Hebberecht galambokból.

2018-ban Didier Hoflack Franciaországban nemzeti 1. díjat ért el Chateaurouxból 14 811 galambból egy Hebberecht galamb fiával.

2018-ban Eric Limburg nemzeti 2. sampion (és Poznan „E” kat” 2.) galambja, De Smeyter-Restiaen nemzeti 4. sampion galambja és Norbert De Vuyst nemzeti 7. sampion galambja is Hebberecht galambokból származik.

A www.galambaukcio.hu oldalon most lehetőség nyílik néhány Chris Hebberecht által tenyésztett szuper galamb megszerzésére, aki szeretne a fentiekhez hasonló eredményeket elérni, annak itt a lehetőség, hogy hozzájusson néhány kiváló galambhoz.