Első „igazi” Postagalambjait a fehértói Lenzsér Gyulától, és a néhai Éliás Istvántól kapta. Kerek tíz éve, 2010-ben a középiskola elvégzése után kezdett versenyszerűen reptetni.

Az özvegységi módszer alapjait mellyel eleinte próbálkozott Prém Zoltán, Adrián Arnold és Fűzfa László versenytársaitól vette át. Meglepő módon mindenki segítőkész volt, fura sokszor talán fárasztó, számtalan kérdése ellenére. Az „Ezer kérdés, ezer válasz” című könyv jut eszébe magáról és ezúton  az  Aukciós oldal által nyújtotta lehetőséget megragadva köszönettel, hálával él a Sporttársak rendületlen türelméhez!

Gyerekkori jóbarátjával Szabó Attilával a kezdetek óta folyamatos kontaktban van úgy a versenyszezonban mint azon kívül próbálnak tapasztalatot, eszméket cserélni. Ha egyikőjüknél bejön valami új fortély a másik is kipróbálja!

– Így van ez jól, láthatóan működik nyugodtan írhatom, a Maraton távok Specialistáivá váltak! –

Tenyészete Fűzfa László, Szauervin József, Szabó Attila,  valamin saját, a versenyzésből kiöregedett galambjaiból áll. Kemény kézzel szelektált állomány, melyben minden galambnak részt kell venni 3-4 hosszútávú úton, ez alól még az évesek sem lehetnek kivételek! A létszám 20 pár versenygalamb, 12 pár tenyész valamint 30-40 fiatal! Ez a hozzávetőlegesen 100 db hazai viszonylatban meglehetősen kis létszámúnak mondható pláne ha az eredményesebb, főleg Maratonos dúcokat vesszük alapul….

Az elmúlt 3 évben természetes módszerrel versenyzik, a versenyző galambok

folyamatosan nevelnek egy-egy fiatalt. Nagy hangsúlyt fektet a dúchigiéniára, a minőségi takarmányra. Egész évben használ kiegészítőket, leginkább  sörélesztőt, fokhagymaolajat, valamint 2-3 naponta friss, szintén minőségi Gritt-mixet! A főbb, kötelezőnek mondható kezeléseket télen végzi. Szezonban havonta 1x Trichomonasra kezel, esetleg célzott kezelést végez szükség szerint, mikor épp melyiket gondolja jónak emésztőrendszerre vagy légútra! Hosszútávú versenyek alatt nem gyógyszerez, vallja, ez a teljesítményt olyannyira visszavetheti amennyire meg is dobhatja, ha véletlen éppen eltalálná vagy pont nem az adott héten. Mivel nem hisz a véletlenekben így rövidre zárja a témát, ilyenkor teljes mértékben mellőzi a gyógyszerezést!

Galambjai reggel-este a ház körül szabadon repülhetnek. Behívásukat követően etet, ügyelve arra, hogy a két étkezés között legalább 12 óra elteljen.

Különösebben nem készíti őket a versenyekre, mindig ugyanazt a hangsúlyozza minőségi /BEYERS/ takarmányt kapják, annyit amennyi jólesik nem méricskél. Magántréningezni nem szokott, a kerületi programot tökéletes tréningnek gondolja a számára fontosabb Maraton távokra!

Minden évben sikerült egy-egy Klasszis galambot kitenyésztenie. Az első  jelentősebb Országos eredményt 2014-ben érte el, mikor  megnyerte az összetett Maraton Csapatbajnokságot, 3-3-3 db küldött galambbal! Abban az évben 15 db özvegy hímmel röptetett melyek erőn felül teljesítettek, visszagondolva és látva más állományok létszámát az a 15 HŐS elképesztő módon odatette magát a megmérettetéseken! Büszke rájuk, rendkívül nehéz év volt , nagyon örül akkori győzelmének!

A Bajnoki cím mellé a 68978-as galambja 2014-es év Országos Maraton Champion 2. lett.

Legeredményesebbje a 15-D-880299 KKH az „USA” nevet kapta, !! 27-es !! koeffeciensel, „utcahosszal” nyerte a Maraton Champion 1. díjat, amire az elmúlt 30 évben nem volt példa!

Maraton Champion 1. két országos 2. díjjal az FCI Word Pigeon Maraton kategóriában a Világ 11. legjobb galambja volt!

17-D-267234 KcsapT„ROZI”

16-D-129870 KH „JOKER”

17-D-268798 KH  „JONNY”

A 268798-as és a 151630-as  Apa-Fia Orsz. Champion 1., 2. díjat nyertek!

Hálával tartozik Barátjának Barninak, mikor 2018-ban súlyos térdsérülést szenvedett Ő segített ellátni állományát, a galambházat takarította serényen. A versenydúcban 40 db kisgalamb várt gyűrűzésre, Barni azt kérte had válasszon ki egyet közülük, mosolyogva mondván az majd egyszer Országos első díjat fog hozni……

Az általa választott galamb a „630-as” gyűrűt kapta és vele együtt a „BARNIKA” nevet! Két évvel később meghálálva a megelőlegezett bizalmat, felejthetetlen élmény okozott „JONNY” Fia „BARNIKA”, a 18-M151630 KH  rekkenő hőségben Kielből országos 1. Díjat szállt! Maraton Champion 2. lett!

Végül, de nem utolsósorban egy a mai galambász világban igazi ritkaságnak számító Matuzsálem, a 11-D-358211-es KH! 55 helyezést és 22.000 Díjkm-ert hozott eddig Szilveszternek, 2020-ban 9 évesen Heide-ből is helyezte magát! Jelenleg is a versenydúcban foglal helyet, jövőre még repülni fog!

Büszke  galambjai kitartására, az elmúlt években bármilyen nehéz útra küldte őket, 70-80%-ukkal sikerült Országos helyezést elérnie, ezek között jó pár dobogós és 1. Díj!

Az aukción megtalálhatóak a legjobbak testvérei, gyerekei, unokái!

Aki hosszútávon illetve Maratoni távokon szeretne próbálkozni, itt a lehetőség!

A Sporttársaknak azt tanácsolja specializálódjanak!

Próbáljanak olyan galambot kitenyészteni, mely a kezükhöz illő lehet, helyt tud állni akár szélsőséges időjárási körülmények között!

Sose feledjék „ Egy seggel csak egy lovat lehet megülni” !

Szilveszter és galambjai lesikeresebb 3 évének kiemelt eredményei a teljesség igénye nélkül:

 

2020

 

Maraton Királykupa Csapatbajnokság 1. hely

Országos Összetett 3 Befutós Csapatbajnokság 2.hely

Nevezett Galambok Bajnoksága 2. hely

17-D-268798 Maraton Champion 1.

18-M-151630 Maraton Champion 2., Kiel Orsz. 1.

 

2019

 

Nemzeti Maraton Bajnokság 2. hely

Országos Összetett 3 Befutós Csapatbajnokság 3. hely

Nevezett Galambok Bajnoksága 3. hely

Kiel 2. díj

Heide 2. díj

15-D-880299 Maraton Champion 1. FCI World Best Pigeon Maraton 11.

16-D-267234 Maraton Champion 1.

 

2014

 

Összetett Maraton Csapatbajnokság 1. hely

Achen Országos Csapat 1. hely

Liege Országos Csapat 2. hely

11-11-68978 Országos Champion hím 2. hely