Közel hatvan évnyi, eredményekben gazdag postagalambászat a végéhez érkezett. Korábbi, és mostanra bekövetkezett betegségek sajnos nem teszik lehetővé László számára a folytatást.

Három évvel ezelőtt még újonnan beszerzett galambok az ígéretes jövőt láttatták, de a baj hamar jött, és a nehéz döntést meg kellett hozni. Megpróbálta lehetőségeihez mérten a tenyésztésre szánt madarakat megbízható dúcokból beszerezni. Számos sporttárssal együtt a Galambaukció.hu oldalt választotta főként az átláthatóság, minőség, megbízhatóság miatt! A hosszútáv szerelmeseként mindig is a távtűrésükről híres Stichelbaut vérű madarak voltak kedvencei, ezért Nagypál László galambjait részesítette előnyben. Keresztezőpartnerként Pintér Ferenc kínálatából választott a legeredményesebbek utódaiból.

Ezen főként teljesítményorientált madarakra irányuló keresztezés már az első évben meghozta eredményét, az „Alfréd” fia -NpL- „271” X „428” Pintér F. KT- gyereke kerületi 1. díjat repült Komáromból. Két évesen Regensburg 3. díj, ezzel Hosszútávú 2. Champion lett!

Gondolván legyen a rövid-középtávon is eredmény, megvásárolta Csóri Csaba 50 helyezett „Elegant” hímjét. Érdekes történet kerekedett, hiszen a hím a régi párján kívül semmilyen tojóval nem volt hajlandó párba állni. Őszre mellé került a „régi pár”, adott is rögtön négy kiváló fiatalt.

Két vörös madár az eredményes felmenőkön felül, főként a színrögzítés miatt került dúcába. Első kiváló galambja Országos Életteljesítmény Kategória 2.-ja vörös volt, 23000 díjkm-el a szárnyaiban. Őt csak egy, a győri Ábrahámé tudta megelőzni 32000 díjkm-el, azóta se látott ennél eredményesebb madarat, a Sarajevó-i Olimpián képviselhette hazánkat……

Pályafutását végig kísérő szemkönnyeztető emlék a 96-os „Koszalin” Lengyelországból rendezett verseny, melyről három érkező madarából kettő Országos 1., 2. díjat repült!

Bagdány László aukciójára csak a www.galambaukcio.hu oldalról vásárolt 12 db galamb került fel, melyek között óriási értéket képviselő madár is akad a fent említetteken kívül, pld. Pintér Ferenc „White Derby” lánya!

Vagy a 3X 1. díjas, 3X Nemzeti kategória győztes fenomén „Sírius” lánya!

A megfontolt, tapasztalt tenyésztői válogatás nagyszerűen látszik a felhozatalon! Ezeken felül, aki a versenydúcábólt szeretne vásárolni, előre egyeztetve a +36 30 965 0497 számon, megteheti.

 Az aukción tehát kipróbált madarak, sok éve az élvonalban szereplő tenyésztőkkel a hátuk mögött, kiváló utódokkal!

– Éljetek a lehetőséggel Sporttársak!

Üdvözlettel: Szalai Gábor