Az apa, Manfred Irmer halála után fia Franz-Josef Irmer örökölte a hentesboltot és hobbiát a galambászatot. Igazi mesterember hírében áll, kit manapság rengeteg teendője mellett egyre nehezebb utolérni. Nincs sok szabadideje, de szerencsére nem csak a hentesüzlet, hanem a galambászata is sikeres. Franz-Josef Irmer 55 éves, ő is ízig-vérig galambász lett apja nyomdokain. 10 évesen kezdte, és az évek során rengeteget tanult. Találkozhatott Belgium, Hollandia és természetesen Németország legjobb tenyésztőivel. Tőlük szerzett néhány rendkívül tehetséges madarat, amelyek egy kiváló tenyészdúcban kaptak helyet, hogy később hasonlóan tehetséges utódokat neveljenek. Kertjében egy  sor dúc található, ahol a versenycsapatot és persze tenyészállományt tartja. Kivételes tenyésztői gyűjteménye lehetővé tette számára, hogy lenyűgöző eredményeket érjen el az évek során. Édesapja 2016-tól egészségügyi probléma miatt kénytelen volt kevesebb időt tölteni a galambok között, ezáltal Franz-Josefnek sokkal több feladata lett. Mindig jóban volt Nikolaasszal és Thomas Gijselbrechttel -Pipa Elit Center ügynökök-, néhány éve úgy döntött, hogy ő is PIPA ügynök lesz. Fő szerepköre, hogy jó kapcsolatokat tartson fenn németországi ügyfelekkel, ez meglehetősen időigényes feladattá vált. Az aukciók száma az évek során jelentősen megnőtt, Franz-Josef minden német ügyfelet felkeres és segít. Vigyáznia kell hentesüzletére, jelentős értékkel bíró galambgyűjteményére és versenycsapatára, valamint a PIPA érdekeire. Annak ellenére, hogy sok idő szükséges az üzlet sikeres működtetésére, a galambgyűjtemény fenntartására , az  ügyfelek látogatására szánnia, sikerült néhány lenyűgöző eredményt elérnie. Azonban pusztán az időhiány miatt még töredékét sem érte el a felbecsülhetetlen értékű állományában rejlő lehetőségeknek!

Vessünk egy pillantást a gyűjtemény legértékesebb tagjaira…

Az Amoré’s Dirk 769-et Gerard Koopman Maxima NL 00-1211110-esével is párosították. Kleine Dirk testvére, figyelemre méltó tenyészértékkel rendelkező tojó. Gentilből származik Golden Lady párosával, és mondanom sem kell, hogy nagyon jól kombinálható szinte bármilyen vonalú tenyészhímmel. Apja, Gentil  olimpiai galamb volt 1997-ben a bázeli olimpián. Gyakran párosították a Blauwe Hertog NL 05-2110115-el, egy Van Loon és Koopman kombinációból származó szenzációs hímmel.

Heremans-Ceusters galambjai ebben a tenyészdúcban is döntő szerepet játszanak, például a B 00-6141426. Kiemelkedő versenymadár volt, sok csúcseredménnyel. 5 első díjat nyert és 36 alkalommal végzett a legjobb 10 között! A 426-ost többnyire Leo Heremans tojókkal párosították.

Az egyik igazán különleges galamb az Irmer & Son kollekciójában a Royal Blue B 02-6175731, egy Original Flor Vervoort és a világhírű Fieneke 5000 (B 97-6162118) fia volt. Fieneke 5000 volt az 1. Olimpiai Pigeon 1999 a blackpooli Olimpián, és fontos szerepet játszott Flor Vervoort eredményeiben, Royal Blue volt az egyik utolsó fia.

Dúcában van például, a B 09-4189883 Wondere Chipo, Benny Steveninck világhírű Chipo-jának édestestvére!

„Kittel” 1. Nemzeti Ász a fiatal madarak között 2013-ban. Számos, az ő vonalára épülő dúc referenciájának hosszú listája mellett a Flanders Collection számtalan díjat nyert az erre a madárra tenyésztett közvetlen utódokkal. 2015-ben például lenyűgöző 37 első díjat szálltak idősebb madaraik, éveseik és fiataljaik együtt. Az évesek és öregebb madarak sprintben hat, középtávon nyolc, (rövidebb) hosszútávon tizenkét díjat repültek!

A Dirck van Den Bulck véralappal rendelkező, a „Kittel” nevű madárhoz köthető első díjak 10-12.000 madár ellenében is születtek szerte a világon. 

Irmer és fia kimondottan erre a galambra épülő kollekciójának eszmei értéke felbecsülhetetlen!

„MINDIG KELL LEGYEN HELY MÉG EGY JÓ GALAMBNAK!”

Üdvözlettel: Szalai Gábor