Jakab Sándor

Aukciós oldalunkon Jakab Sándor Csornáról mutatkozik be. Számtalan cikk ,bemutatkozó jelent már meg róla. Több évtizedes kimagasló tenyésztési és versenyzési munkájának köszönhetően.

1979-ben költözött  Csornára. Ekkor kezdi pályafutását az őszi fiatalok versenyével.   Azóta mintegy 30 éve folyamatosan az élben versenyez. A régi „nagy győri” kerületben, Nyugat –Pannonia kerületben, a Szigetközben, majd az utóbbi években a jelenlegi győri Kisalföld Versenykerületben is az élben végez. Sajnos a győri kerületben földrajzilag, az uralkodó széljárás, a tömegvonzás tekintetében nem a legjobb helyen lakik, így legjobb eredményeit általában a nehezebb, ill. a hosszabb utakon éri el.

Több Kerületi és Dunántúli Nagydíj megnyerése mellett, Szuper kupát nyer Aschaffenburgból , Szczecinből és nem utolsó sorban többször is Magdeburgból.

2018-ban is ő nyeri a Magdeburgi Nemzeti versenyt, ahol csapatban az első, egyéniben pedig a         2., 5., 9.,22., 43., stb.  helyezéseket érik el galambjai. Egy nagyon nehéz meleg , szembe szelles verseny volt . Egyúttal megnyeri a  Derby és Nemzeti gyűrűs galambok versenyét is.

Állománya a „Rambó-Mambó” szuperpárra ill. azok leszármazottjaira épül. Keresztezésükhöz Koopman, Schaerlaeckens, Bosua, Van Loon , Heremans Gaby Vandenabeele vérvonalú galambokat hozott be.

Az  árverésre felkínált galambok a szuper kupán kiválóan szereplő galambjai közvetlen utódai, ill. legjobb tenyészgalambok bel és vonaltenyésztet gyerekei.

A pótgyűrűket  Szlovákiából szerezte be, mivel ott kedvezőbbek a feltételek utólagos vásárlás esetén.