Az alábbi cikket Karen den Haan kérésére Albert Roording készítette a www.galambaukcio.hu számára.

Jan és Karen den Haan galambjai világhírűvé váltak a hollandiai „Het Rovershol”-ból. Jan 2013-ban bekövetkezett halála után életművüket Karen egyedül folytatta teljes elhivatottsággal. Továbbra is jeleskedik mind a versenyzésben, mind a tenyésztésben… Az állomány alapját a híres „Verbart 46” vérvonala adja, melyhez melyhez a legmagasabb minőségben érkezett vérfissítés eredeti Pieter Veenstra galambok és Leo Heremans legjobb vérvonalai formájában. Ezzel a fantasztikus bázissal Karen den Haan továbbra is Hollandia legjobbjai közé tartozik.

Karen Den Haan néhány legfontosabb Regionális nemzeti és nemzetközi eredménye:

1. prov. overall champion Kuststrook
2. prov. long dist. champion Kuststrook
2. prov. old birds champion Kuststrook
1. prov. young birds champion Kuststrook
3. prov. young birds champion Kuststrook
1. NPO section champion youngsters
2. Nat. champion youngsters Netherlands
1. prov. champion youngsters Division 5
1. NPO champion youngsters Division 5
3. prov. champion middle distance Division 5
5. Nat. young acebird
Chunhui One Loft Race final 480 km
1. prize Beijing Dong Chunhui OLR 4,918 b.
Tianjin Tianyuxiang
1. prize One Loft Race finale 500 km FCI
Line Den Haan ‘Verbart 46’
2. Li Lianhai One Loft Race 5,200 b.
Shi Xiangyang Qinhuangdao City BOB One Loft Race
6. prize final race 1,777 b.
Qinhuangdao City Sanmao Final One Loft Race
6. final 500 km 4,168 b.
3. acebird Hungary One Loft Race final Delta Club

A postagalambsport holland First Lady-je, Karen den Haan kizárólag fiatal galambokkal versenyez. Férje Jan 2013-as halála komoly sokk volt a számára, de mivel a galambházban minden Janra emlékeztette, nem hagyott fel a versenyzéssel és rögtön 2013-ban 4 első díjjal tisztelgett férje emlékének, melyek közül az egyik 9093 galamb ellenében született. Az eredményesség az elkövetkező években sem hanyatlott, amit a 2019-ben elért eredmények is mutatnak:

Nagyon erős mezőnyben megnyerte a fiatalok bajnokságát 2019-ben

“Storming Haan” 1 díjat szerzett 371 galamb ellenében, illetve 3. díjat 2163 galamb ellenében.

“Haantje De Voorste” 1 díjat szerzett 286 galamb ellenében és 5. díjat 4173 galamb ellenében.

“Janka” nemzeti 74. “Catch Me” nemzeti 75. díjat szállt 11 983 galamb ellen Fontenayből

“Kajan” pedig 6. ász galamb let Kuststrook régióban.

Karen mindent megtesz, hogy fenntartsa a Den Haan galambok világszinvonalú státuszát, amiben Karen szerint hatalmas segítséget nyújt számára párja, aki az égből figyeli és támogatja őt, ezzel adva erőt, hogy tovább haladjon a megkezdett úton és bajnokokat tenyésszen „Rovershol” és a világ számára.

Az aukción a legjobb tenyészgalambok fiainak kollekcióját kínáljuk. Kizárólag a www.galambaukcio.hu –n nyílik lehetőség Kuststrook régió 6. ászgalambjának „Kajan”-nak a megvásárlására, valamint a Nemzeti Fontenay 74. helyezettjének „Janka”-nak a megvételére. Ezen felül a további galambokban megtalálhatjátok a legjobb „Verbart 46” géneket, valamint a Pieter Veenstra galambok közül a két legkiemelkedőbb tenyészgalamb „Mr. Blue Jr.” (Legjobb fia Nemzeti 2. Morlincourtból 5995 galamb ellenében) és „Golden Wing Jr.” (8 gyereke szerzett 1. díjat.) leszármazottait is.

Karen Den Haan sikeres aukciókat tudhat magáénak az elmúlt 20 évben világszerte. Kínában különösen népszerűek a galambjai, de Thaiföldön, Dániában, Japánban, Romániában, Spanyolországban és Máltán is komoly eredményeket értek el a galambjaival. Légy te a következő és szerezz meg néhányat ezen az exkluzív aukción kínált gyöngyszemekből!