A galambaukció oldal már harmadik éve bocsát közre egy kollekciót Karen den Haan minőségi fiataljaiból. Ezt az első két év sikere alapozza meg az érdeklődés tekintetében, továbbá az, hogy e galambok világszerte keresettek. Mindehhez az is kell, hogy a tenyésztő fenntartsa azt a színvonalat, ami reputációját megalapozta. Egy –a miénknél erősebb- holland mezőnyben.

Akinek nem ismerős a neve, annak ajánlom a tavalyi bemutatás elolvasását.

Az árverések során hazánkba került Haan galambokról több, igen kedvező visszajelzés érkezett. Kiemelném közülük Cseh Bálint háromszoros nemzeti bajnokunk nevét, akinek az árverése szintén esedékes. Az ő kollekciójában több sikeres galamb származásában is fellelhetjük Karen den Haan nevét. A 2021-es év legjobbnak bizonyult Cseh-galambja (tagszövetségi 2. F kategóriában) 50%-ban Haan galamb, a Kajan nevű sztár unokája. Nekem egy erős garancia, ha Cseh Bálint ezekben a galambokban látja a reményt kiváló állománya továbbfejlesztésére. Visszajelzések alapján az alábbi dúcokban teljesítettek már kiválóan a Galambaukcio.hu weboldalon vásárolt Karen den Haan galambok Magyarországon : Scheily Gábor, Magyari Zsolt, Jakab András, Rau Sándor, Földing Norbert

Rovershol-ból 13 galamb érkezett hazánkba, hogy itt találjanak új gazdára és itt nyújtsanak új távlatokat számunkra a tenyésztésben. Mindegyik galamb jól fejlett és egészséges, az idősebbek túl vannak a versenyzés rostáján is. Származásukat nézve a korábbi évektől nem láthatunk drámai eltérést, erős Verbart bázis, Heremans és Venstra behozatallal.