Jan den Haan elhunyta után művét felesége érzelmi okból folytatta. Kizárólag fiatalokkal versenyez, sötétítéses rendszerben. Egyáltalán nem arról van itt szó, hogy a férje nevéből akart volna ideig-óráig pénzt csinálni, hanem teljes elhivatottsággal vágott bele a versenyzésbe és a tenyésztésbe, 2013-ban. Már az első évben négy első díjat nyert, és a hanyatlásnak azóta sincs nyoma. Ez csak úgy sikerülhetett ilyen simán, ha előtte is kivette a részét a munkából. Nem hogy sikerült megtartania a színvonalat, hanem mára Hollandia egyik legjobb fiatal-specialistájává lépett elő.
Karen Den Haan néhány legfontosabb Regionális nemzeti és nemzetközi eredménye:
prov. overall champion Kuststrook
2. prov. long dist. champion Kuststrook
2. prov. old birds champion Kuststrook
1. prov. young birds champion Kuststrook
3. prov. young birds champion Kuststrook
1. NPO section champion youngsters
2. Nat. champion youngsters Netherlands
1. prov. champion youngsters Division 5
1. NPO champion youngsters Division 5
3. prov. champion middle distance Division 5
5. Nat. young acebird
Chunhui One Loft Race final 480 km
1. prize Beijing Dong Chunhui OLR 4,918 b.
Tianjin Tianyuxiang
1. prize One Loft Race finale 500 km FCI
Line Den Haan ‘Verbart 46’
2. Li Lianhai One Loft Race 5,200 b.
Shi Xiangyang Qinhuangdao City BOB One Loft Race
6. prize final race 1,777 b.
Qinhuangdao City Sanmao Final One Loft Race
6. final 500 km 4,168 b.
3. acebird Hungary One Loft Race final Delta Club

Az állományt a házaspár a nyolcvanas évek közepén hozta létre. Szerencséjükre rögtön a kiinduló galambok között volt a Rover, ami tenyészértékben, de megjelenésében is mása volt felmenőjének, a szuperdomináns Verbart-46-nak. A tenyésztés kontinuitása sosem szakadt meg, ezért a Haan galambok alapjának még mindig a Verbart vér tekinthető, de a genetikai összetételre döntő mértékben hatottak a Heremans és Veenstra beszerzések, melyek mértékletesen, de következetes rendszerességgel történtek. Különösen erős hatást tett Pieter Veenstra két sztárgalambjának egy-egy közvetlen fia. Egyik a Golden Wing (8×1.díj), a másik a világhírű Mr. Blue volt. Az állomány ereje a tudatos tenyésztésben rejlik, ez nem is lehet kérdéses.

Tavaly már volt a Galambaukció oldalon volt egy sikeres Haan árverés. Nem szokásos, hogy egyetlen kikerült kollekció alapján már egyértelműen kedvező visszajelzések érkezzenek, hiszen a bevált utódokról egyáltalán nem is szükségszerű tudomást szereznünk. Scheily Gábornál élhelyezést szerzett egy fiatal Velke Mezerici-ből, Magyari Zsolt pedig a tagszövetségi F kategória második helyezettje. Mellékesen említve, szerény dúcunkban is kelt olyan fiatal, amivel elégedettek vagyunk.

Karen den Haan legjobb tenyészeiből kínál fiatalokat, amiről a pedigréket tanulmányozva meg lehet győződni. Két kiváló versenyző is új gazdára vár, a Bella és a Fun & Run. Külön megemlíteném két fiatal tenyészhímjét, melyeket 2019-es verseny-teljesítményük alapján vont tenyésztésbe, és máris beváltak. Hiába no, a fiatal specialistáknál gyorsan megy az ilyesmi.
Storming Haan 1. díjat szerzett 371 galamb ellenében, illetve 3. díjat 2163 galamb ellenében.

Haantje De Voorste (magyarul Főkolompos) 1. díjat szerzett 286 galamb ellenében és 5. díjat 4173 galamb ellenében. Mindkét hímből elérhető lesz fiatal a kollekcióban.

Karen den Haan galambjai keresettek világszerte, különösen Kínában. Sikeres, de nem nagylétszámú árveréseket bonyolított le Thaiföldön, Dániában, Japánban, Romániában, Spanyolországban, Máltán, és most már Magyarországon is. A forrás magas minősége alapján úgy vélem, hogy kínálata valós igényeket képes kielégíteni.