Együttműködésünk 2017 óta él, és rögtön sikerekkel indult. 2018-ban a 20. Tagszövetség középtávú majd 2019-ben valamennyi táv mellett az általános bajnokságát is megnyertük, ezt követően azonban úgy döntöttünk, hogy munkahelyi és családi elfoglaltságok miatt időtakarékossági szempontból csak a fiatalokkal fogunk versenyezni, valamint teszttelepeken méretjük meg magunkat a nemzetközi mezőnyben.

Körülbelül 50 fiatalt készítünk fel a tagszövetségi versenyre, de az igazi célunk az országos, hosszabb versenytávokat jelentő utak eredményes teljesítése (Jihlava, Garbolc, Chomutov), illetve 40-50 galambbal veszünk részt a teszttelepeken. A galambokat hagyományos módon készítjük fel, nem manipuláljuk a vedlést, nem sötétítünk és korai tenyésztést sem végzünk. Ellenben meglehetősen sok magántréninget adunk, a fiatalok összesen 31 alkalommal voltak kosárban. „A fiataloknak a benzin a vitamin!”

A 2021-es és 2022-es években magasra tettük a lécet saját magunknak Jihlava 8. és 11. galamb, Garbolc, 1.-9.-10.-12 galamb és 1. csapat. Chomutov Zóna 1. galamb és 1. csapat valamint a két évben 12. és 13. hely az FCI Super kupa értékelésében. Ilyen eredmények után 2023-ban sem vallottunk szégyent.

  • Jihlava 417 km – 1.-6.-9.-16.-17.-39.-40.-45. hely 2 522 galambból
  • Garbolc 393 km – 5.-9.-10.-20. hely (Zóna 1.-2.-3.-6.)
  • Plzen 543 km – 8. hely (Zóna 2.)
  • Tachov 587 km – Zóna 12.-23. hely
  • Tatry Derby 2. hely
  • Favorit OLR Nemzetek ligája 1. hely, csapatverseny 2. hely

Minden őszi szezon után 2-3 fiatalt tartunk meg magunknak, a többi kiadó, hiszen öregekkel jelenleg nem versenyzünk. Azokat kínáljuk a sporttársaknak, amelyeket más esetben tovább röptetnénk. Kizárt dolognak tartjuk, hogy egy értéktelen, rosszul sikerült fiatal maradjon a dúcunkban a végére, miután a rengeteg kosarazást, a tréningeket, a kerületi programot és több országos versenyt abszolválta, és az sem valószínű, hogy ezt eredménytelenül tegye.

7 galambot hoztunk az aukcióra. Lehetőségünk lett volna többre is, de azt szeretnénk, ha a nevünk a minőséggel összeforrna. Ezért csak olyanok szerepelnek a kollekcióban, melyek véleményünk és a listák tanúsága szerint is jók, továbbtenyésztésre ajánlhatóak.   

Tekintve, hogy a világ legjobb és legfelkapottabb állományai is kalkulálnak gyengébben sikerült fiatalokkal, jelentős veszteséggel, belátható, hogy van értelme olyan fiatalt vásárolni, amely már szelektált, a versenyeken is bizonyította értékét. Hogy a választást megkönnyítsük, minden galambhoz adunk egyedi leírást is. Minden sporttársunknak sok szerencsét kívánunk az új esztendőben, és bízunk abban, hogy elképzeléseik valóra váltásához galambjaink is hozzájárulhatnak!