Pintér Zsolt

Kedves Sporttársak!

Elsőként mindenkinek Boldog Új Évet és Sikerekben gazdag 2019-es szezont kívánok.

Szerencsére már sokszor lehetőségem nyílt akár az országos évkönyv, akár a szaklap oldalán egy-egy bemutatkozás írására. Jelen aukcióban szereplő galambok egy kivétellel nem az én tenyészetem munkáját dicsérik, ezért elsősorban nem a sajátomról írnék egy pár gondolatot.

Korábban komoly szándékaim voltak teszttelepi versenyeken való részvételre, ezért több erre speciálisan alkalmas egyedet szereztem be. A sors fintora, hogy csak egyszer küldtem belőlük telepre.

Hansie: A galambot egy holland emberke tenyésztette. Származásilag nagyon jó galambok vannak benne, bár a lapján nincs kiemelve semmi. Nem nyomoztam tovább, mert a galamb eredménye magáért beszélt. De itt nem is ez a lényeg. A galamb szenzációsan repült az egyik legerősebb teszttelepen Portugáliában az Algarvén! Az 5 versenyből négy alkalommal volt az első 106 galamb között. Mindezt közel 2000 galamb ellenében. Egy helyről, egy felkészítés, stb…. A záróversenyen nem sokkal lemaradva 5. helyezést ért el! Egy gyerekét küldtem telepre 2017-ben és ott a Coste de Sol versenyen kétszer is az első 20 galamb között volt, nagyon reális időjárási körülmények között. Sajnos a záró nem jött össze. Szóval igen ígéretes… Az idei évben szintén díjat repült a gyereke fiatalon.

Cassiából 2017-ben hagytam elsőként versenyzésre. Össz-vissz 2 db-ot!!! Mind a kettő végig ment a fiatalokén, ebből az egyik egyévesen 703 km-ről díjat szállt!!! 2018-ban 3/3 teljesítette a fiatalok versenyét! 2 jövőre a versenydúcomban lesz!!!

Heremans tojó még fiatal volt egyévesen későn lett belőle tojásom, így röptetésre nem tudtam hagyni. Az idei évben viszont nagyon ígéretes galambom van belőle! Németországból származik és az apja Safier pár közvetlen gyereke az anyja pedig a Di Caprió lánya. A kinézetük és az eredményeik magukért beszélnek.

Algarve Lady Hollandiából származik és a testvére 2015-ben megnyerte a híres Algarve Portugál teszttelepi versenyt. Másik testvére egy évvel később 13. volt a záróversenyen. Egyévesen egy közeli rokonával tettem párba, hát az a párosítás nem jött be, ezt be kellett ismernem. Az idei évben 2 darabot hagytam belőle az egyik dúcelső galambom volt!

Alaistar egy angol úriember tenyésztésének az eredménye. Féltestvérei nagyon jó verseny és tenyészgalambok. Őt is egy árverésen vettem, hiszen a családja nem csak Hollandiában, Angliában repül nagyon jól, hanem Bulgáriában a Kalimanci teszttelepen is és Távol keleten is kiemelkedőt nyújt. Apja a Rió szuper tenyész, anyjának a testvére pedig Hollandia első ászgalambja középtávon Szinte hihetetlen volt, hogy ez egy hím galamb, hisz nagyon tojó jelleggel bír. Az utóbbi évek lehet egyik legnagyobb hibája eladnom, mert nagyon-nagyon tetszik a galamb. Mikor meghoztam már párosítási időszak volt. Nem voltam biztos a nemében egészen addig amíg a dúcba be nem tettem. Méretét meghazudtolva egy vad idegen helyen egyből elkezdte hajtani a tojókat! Este betettem a fészkébe és reggel kiengedtem. Onnantól kezdve birtokolja a helyét és egyszer nem tévesztett. Ez és egyéb viselkedése rendkívüli intelligenciát sugall a számomra. A Cassiával tettem párba és 3/3 gyerekük végigrepülte a szezont, ebből kettő a versenydúcomban lesz 2019-ben Nagyon tetszenek.

Egyetlen saját galambom kerül kalapács alá, ő pedig a Szuper 22-es tojómból van. A Szuper 22-es tojóm 2016-ban 4 kategóriában is Magyarország legjobb galambjai között volt. Rövidtávon 6, Középen 7, Általánosban 8, H. kategóriában 10 helyezett volt. 2017-ben 3 kategóriában volt Magyarország 11 legjobb galambja között. 2018 januárjában Országos Sport kategória 2. helyezett volt Tiszafüreden! Mindez az általam legfontosabbnak tartott SPORT kategóriákban történt. Az aukcióra kerülő fiatalnak (vélhetően hím galamb), az apja egy 2017-es galamb, ami egyévesen tavasszal jött haza. A tollazata igencsak viseletes volt, de nagyon tetszett a madár, így megmaradt. Jó döntésnek bizonyult, hiszen 11 út 11 helyezéssel hálálta meg a bizalmat és az utolsó igen nehézre sikeredett Lipcséből egyéves létére másik két galambommal egyszerre elsőként érkezett és ő is ült be elsőként. Jövőre szerintem sokkal több élhelyezése is lehet, úgy gondolom egy igazi szuper kis hosszútávú galamb lesz!

A fentiekből remélem mindenki látja, hogy ezek a galambok nem azért kerülnek eladósorba, mert kipróbált rossz tenyészgalambok, hanem mert egyszerűen a korábbi 12 páros létszámot igencsak meghaladtam a tenyészdúcban és kénytelen vagyok csökkenteni. Több nagy teljesítményű versenygalamb és ezek rokontenyésztett utóda is a tenyészdúcba kerül és helyre van szükségem. Akárcsak a többi galambászt engem is feldob és éltet egy-egy új jövevény érkezése, beszerzése, de ez így van rendjén. Remélem valakiknek nagy örömet fognak szerezni ezek a galambok!

Sporttársi Üdvözlettel:

Pintér Zsolt