Lehetőséget kaptunk az idei programunk és a terveink bemutatására a galambaukcio.hu oldalon, amit ezúton is köszönünk Viglidán Péternek!

Néhány éve egy országos versenyen tapasztaltam (kicsit szomorúan), hogy bár viszonylag korán kezdtek stoppolni a közelebbi dúcok, kevés galamb jutott 750 km fölé aznap. A 2000-es évek elején volt szerencsém olyan galambász élményekre szert tenni, hogy hasonló távokon 20 perc alatt jött meg az ötös. Sokat gondolkodtunk- a kerületi programok rövidülése mellett – mit tehetnénk, hogy újra ilyen távokra alkalmas galambokat tudjunk kiszelektálni, és tenyésztésbe állítani, mert a mi értékrendünk szerint az ilyen versenyek győztesei a nagybetűs POSTAGALAMBOK. Ezen gondolatok mentén hoztuk létre Szentistvánon teszttelepünket. Szeretnénk olyan rendszert felállítani, ahol mindenki fesztelenül lemérheti galambjai ez irányú képességeit. Nem kell a kerületi programban kényszerből kockáztatni, nem ró túl nagy anyagi terhet sem a résztvevőkre, és többször is anyagi és erkölcsi sikerélményt biztosíthat.

2022-es évre a részvételt biztosító gyűrűket 22 000 Ft-ért lehet megvásárolni. 5 db vásárlása esetén 1 db ajándék gyűrűt biztosítunk. A következő tervezett programot kell a fiataloknak teljesíteni:

A tavalyi évben szerzett tapasztalatok alapján 10-15 tréninggel és 4 rövidebb versennyel készítjük fel a fiatalokat a záróverseny komolyabb kihívást jelentő távjára. Amely galambok sikeresen teljesítik az 496 km-es távot részt vehetnek a következő évek 4-6 hosszú utat tartalmazó programjában.

Minden versenyünket élő videó közvetítésben és a Benzing OLR weboldalán is figyelemmel kísérhetik. Az erkölcsi sikerek mellett az alábbi anyagi elismerést tudjuk biztosítani a fiatalok versenyén:

Telepünkön jelenleg 112 db éves galamb várja a 2022-es szezont. Február hónapban tenyésztőik eldönthetik akarják-e tovább fizetni őket az öregek programjában, Amennyiben maradnak ki madarak, azok licit formájában bárki számára megválthatóak lesznek. A hosszútávú utak lesznek díjazva és az ász galamb számításnál figyelembe véve. A létszám bővülésével, amint 2-3 éves galambok is részt vesznek a versenyeken, tervezzük további 2 hosszútávú út programba iktatását, melyből az egyik 800 km feletti lesz. Az éveseink programja a következök szerint alakul:

Reméljük sokak érdeklődésére számot tarthat koncepciónk. Kérjük további információkért

keressék fel honlapunkat: www.bprc.hu

Végezetül néhány sikeres galamb fotóját szeretném bemutatni, talán ők lesznek azok a galambok akiket keresünk.

Üdvözlettel:

 Hegedűs Csaba

                (Borsodi Pigeon Racing Club)