Komolyabb változás az eddigiekhez képest, hogy sajnálatos módon 2022 Áprilisban tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapja. Nem tudta megélni/látni, hogy az aradi Olimpián milyen eredményeket értek el galambjaik. Nem tudtak együtt örülni az elért eredménynek, nem tudta „csak megélni” azt, amiért nap mint nap dolgozott. Emlékét örökké őrzi!

Világ Legjobb Galambja Hosszútáv 2021, Olimpiai Ezüst!

Sport I Kategória, -Hosszútáv 1 év alapján-, Olimpiai Ezüst!!! 

A galambok ellátását Juhász Attila végzi. Az elmúlt évben a főversenyeken nem vettek részt, csak a fiatalok megmérettetésén. Visszaigazolt a régi egyesületébe. – R05 Kisújszállás – Idén tavasztól megpróbálják Attilával újra felvenni a kesztyűt! Nagy feladat vár mindkettőjükre, mivel a munka és a távolság miatt nem sok időt tud Gyula a madarakra szánni.

Értékes, kimondottan hosszútávú erősítések érkeztek! Jol Verscoot (Armando, Contador unokák), Jella Jellema, Verstraete, Joss Jossen madarak. Ezeket a meglévő kiváló galambokkal keresztezte. Több sikeres utód született, melyek mára fiatalok versenyein villogtak. Persze a tenyésztés igazi tükörképe ezután, a főversenyeken mutatkozik meg.

Aukcióra 15 fiatal, és 8 db öreg galambja került fel. A felkínált madarakból 21 db a Nemzeti Bajnokságot nyert galambok utódai! Mindegyikből egy-egy!

Kérem rendre a sporttársakat az információ gyűjtés során, hogy emeljenek ki 1-1 madarat a kínálat közül…. Gyulát nehéz döntés elé állítottam, mivel a legkiválóbb sportgalamboktól lettek utódok továbbtenyésztésre szánva.

Többek között itt van „KONOK” egy közvetlen fia, Jella Jellema tojóval!

És a „Blue Stone” lánya! Ha mindenképp ki kell emelni, ők ketten a favoritok.

2022-ben ahogy említettem, csak a fiatalok voltak reptetve. Nagy elvárásokat nem támasztott irányukba, mivel az előző években meglévő lendület, akarat sajnos megtört a családban történt tragédiák miatt. A fiatalokkal viszont kellett valamit kezdeni, több mint 250db lett tenyésztve!

– Ennyivel mit kezdjen?

Kilenc versenyen vettek részt 202-640km-ig! A két legnehezebb megmérettetésen kerületi 1., majd kerületi 2 csapat. Több díj, élhelyezés. A Tomori László emlékversenyen – Jihlava – 189 Tenyésztő 3560 galambjából elért 2. díj, 4., 5., 6., 7., helyezés mutatja a mára már megszokott, kiugró eredményekben gazdag állomány erejét…..

A Hu 22-19-92219-es díjas madárnak megtalálható egy féltestvére az aukción!

Jó böngészést kívánok!

Üdvözlettel: Szalai Gábor