Mihalik András  szakmáját tekintve agrármérnök, diplomáját a Kaposvári Egyetem állattenyésztési szakirányán szerezte. A Versele-Laga cég alkalmazottja, képviselője, ami takarmányok, magkeverékek  és kedvtelésből tartott állatok eledelének, takarmánykiegészítő termékeinek gyártásával és forgalmazásával vált ismertté.  Már a nyolcvanas évek végén voltak galambjai, majd édesapjával, Mihalik Józseffel  együtt versenyzett Gyöngyösön. A jelenlegi eredményeket valójában egy trió érte el, Mihalik-Radócz-Beke néven. Az együttműködés köztük 2010 óta áll fenn és kiválóan működik. Radócz József korábban többször is volt bajnok, míg a harmadik sporttárs, Beke István értékes gyakorlati munkát végez, sokat tesz a galambok ellátásáért.

A trió az eredményeit a 17. Kolumbia tagszövetségben érte el. Már a korai időkben is jó volt az eredményesség, de megbízható adatok 2016 óta vannak kéznél. 2020-ban volt egy visszaesés, amiről nem a galambok tehetnek, hanem a Covid tenyésztőjükre gyakorolt hatásában keresendő. Az eredményeket akként lássuk, hogy 2020-ig jellemzően csupán a tagszövetség sprint versenyin vettek részt. Utána középtávon is, illetve néhány galambot elküldtek hosszútávra is, ahol bebizonyosodott élhelyezések által, hogy galambjaik arra is alkalmasak. Ezzel a távval mindenesetre igen visszafogottan bánik, mivel a galambot többre tartja a siker esélyénél.   

2016

Kerületi Sprint csapatbajnokság 3.

Kerületi Sprint Hím champion bajnokság 3.

2017

Kerületi Sprint csapatbajnokság 1.

Kerületi Sprint Hím champion bajnokság 2.

2018

Kerületi Sprint csapatbajnokság 2.

Kerületi Sprint Hím champion bajnokság 1., 2.,7.

2019

Kerületi Sprint csapatbajnokság 3.

Kerületi Sprint Hím champion bajnokság 2.,3.,4.,5.,6.,

2021

Kerület Rövidtávú csapatbajnokság 2.

Kerületi Középtávú csapatbajnokság 2.

Kerületi Rövidtávú champion hím 1.,2.,3.,8.,

Kerületi Középtávú champion hím 1.,2.,3.,6.,

2022

Kerületi Rövidtávú csapatbajnokság 2.

Kerületi Középtávú csapatbajnokság 2.

Kerületi Rövidtávú champion hím 1.,2.,

Kerületi Középtávú champion hím 2.

Egyetlen teszttelepre szokott fiatalokat küldeni, és ez az aradi. Itt a legjobb eredménye a 300km-es semifinal 1. és 2. helye, valamint a záróverseny 400 km-ről elért 2. és 3. hely. Az FCI érem kollekciójából csupán az arany hiányzik még.

A dúc büszkesége a „2204”-es, mely részt vett a nagyváradi olimpián.

A galamb más díjak mellett 8 első helyezést ért el karrierje során és pályafutását három egymást követő úton három kerületi 2. díjjal fejezte be, amik röpcsoportjában mind 1.helyezést jelentettek. Fontos említeni, hogy jelenleg négy kiválóan teljesítő testvére is versenyez. A tenyésztő édesapjánál, Mihalik Józsefnél szintén olimpiai kvalifikációt ért el egy hím, a „23-as”, mely azóta a újhartyáni dúcba költözött édasapja betegsége okán. Mindkét olimpiásból lesz 2-2 fiatal az aukción!

Az állomány története régebbre nyúlik vissza, mint az aktuális eredmények. András 1996-ban Belgiumban tanult, és eljutott Gommaire Verbruggen-hez, aki 50 éven át tartó győzelmi sorozata révén világhírű bajnok volt. Sportunk legnagyobbjai közé tartozik. Tőle hozzájutott három galambhoz, melyekből nagyrészben ered a „száli pár”. Ez a tenyészpár, mely egyébként féltestvér párosítás, remek tenyészgalambokat adott, egyúttal megalapozva a Mihalik állomány jelenét. A tenyésztő nem fogékony a divatáramlatokra, ami a tenyészgalamb-beszerzést illeti. Annak ellenére, hogy baráti kapcsolatainak köszönhetően számtalanszor járt a galambászat őshazájában, ahol több, mint három évet tartózkodott, nem minden esetben a galamb beszerzés volt a fő cél. Saját állományt formált, és élvezi ennek előnyeit a kiszámíthatóságban és megbízhatóságban.  A tőle vásárlók ugyanerre számíthatnak. Említendő még a Pros Roosen-nel való jó kapcsolat, aki felajánlotta, hogy András saját választása szerint évente kölcsönvegyen tőle egy-egy hímet. A tenyésztő halála ezt sajnos csak két esztendőben tette lehetségessé, de az egyik, egy Freddy unoka, remekül teljesített a tenyészdúcban. A legfontosabb állomás az építkezésben egy  Magyarországon nem ismert, ámde roppant eredményes kistenyésztőtől történt. A náluk megtalálható véralap azonban egyezik a Mihalik dúcáéval. A választás tudatos és utólag minden tekintetben eredményes volt. Henri és Betsy Roox állományalapító „200”-asának közvetlen lányát sikerült megvásárolni, mely kora ellenére még tojik, és négy különböző hímmel adott már kerületi champion utódot.  Az említett „200”-as egyben apja vagy nagyapja 4 tartományi elsődíjas galambnak Limburg tartományban.

A versenyzés 24 hímmel történik klasszikus hím özvegységgel. Néhány egyéves hím pluszban állókáról kap esélyt. A hímek a versenyek előtt nem nevelnek, tehát száraz örvegységről beszélünk. A versenyek után kapnak erre lehetőséget, és az így nyert fiatalok közül többen versenyzőkké válnak. Ők a következő évi fiatalokkal együtt kapják meg a szükséges tréninget, és a beválási arány közöttük igen magas! Itt is érvényesül András türelme, akárcsak a tenyésztésben. Fiatalokkal máskülönben nem versenyez, csupán magántréninget kapnak. Kezdetekben próbálta, megadta módját és sötétített is, de egy szerencsétlen órabontási probléma miatt elveszett a kerületi bajnokság, no meg a 10 első champion cím is.

A versenyezés rendszere az évek alatt folyamatosan egyszerűsödött. Elhagyta a bonyolító tényezőket és nem fontos teendőket, többek között az évközi magántréningeket is, melyeket fölöslegesnek tart. Ez a rövidtávú menők között ritkaság. Úgy tartja, hogy a galamb többet tud, mint a galambász. A házkörüli tréning reggelente névlegesen egy óra, de csupán az elindulásukra kíváncsi. Ha minden rendben van, akkor a továbbiakban nem figyeli, hogy valójában meddig repülnek. Esti repülés a ház körül csak akkor van, ha nincs túl meleg. A takarmányozásnál sem méricskél. Kiváló minőségű Versele-Laga takarmányt használ, melyet árpával egészít ki a következő út várható nehézségétől függő arányban. A versenyzők sosem koplalnak, árpa mindig szokott lenni az etetőben. Az utánpótlást 8 pár tenyészgalamb biztosítja. Egy külön dúcrészben 4 pár dajka kapott helyet, amik bevált saját galambok, és időnként kapnak esélyt saját utód felnevelésére is.   

Az árverésen nyolc fiatal szerepel, amik részben a versenyek után keltek. A már említett 4 olimpiás utódon kívül ott lesz a kerületi 1. (a 2204 olimpiás tojó testvérének gyereke) és 2. champion hím fia is, ami részt vesz az idei országos kiállításon is sport kategóriában. Röviden, egy sincs köztük, ami nem kiváló versenyző közvetlen fia lenne.

Az árverésen egy tudatos munkával kitenyésztett, eredményes, genetikailag stabil állományból vásárolhatunk. A Mihalik állomány a rövidtávra van optimalizálva, de az innen származó galambok távbírás tekintetében annál sokkal nagyobb mozgásteret engednek jövőbeli tenyésztőjüknek.