Az előző évekhez hasonlóan, továbbra is természetes módszerben versenyeznek galambjai, folyamatosan keltenek tavasztól-őszig. Versenyidőszak alatt két fiatalt nevelnek különösebb gond nélkül. Az Ervin által tökéletesre fejlesztett természetes módszerben olyan eredmények születnek évről-évre ami nem csak Magyarországon, de Európában is szinte egyedülálló!

               Özvegy módszerben ezt még lehetne űberelni talán, de továbbra is ezt választja a sok hátránnyal együtt az eredményesség tükrében. Idén egy lényeges dolgon változtatott, az alaptakarmány összetételéhez több fehérjemag került, mely óriásit dobott a hosszútávos eredményeken. Eddig abban a tudatban indult neki a szezonoknak, hogy galambjai csak a rövid-középtávon alkotnak maradandót, tavaly ezért kimondottan husszútávra és maratonra komoly erősítések érkeztek Gino Clicque-től -Jelle Jellema- és Szabó Attilától. 2022-es szezon után bátran kijelentheti, a hosszútávot elvárásain felül teljesítették madarai! Mind a 4 kiírt Versenykerületi megmérettetésnél csapat győzelmet hoztak, így a Nemzeti Hosszútávú Bajnokság előkelő 7-ik helyét szerezte meg!

A rendkívül jól teljesítő madarak közül kiemelten, hat Versenykerület által rendezett közös Ragensburg versenyről 3351 indított galambból elsőként érkező „Golden King” névre keresztelt KH brillírozott, nem mellékesen „Shakira” KkT édes testvére! Az egyéni győzelem mellé rendkívüli csapatgyőzelem párosult, – 1.- 4.- 9.- 19.- 43.- helyezett madarakkal.

”Golden King” lánya, a szenzációs „Gabriella” főbb eredményei a fotón!

-FIGYELEM!

Két legjobbja, az 5 X 1., 4X 2., 1X 3.  Díjas „Shakira” és a !63! helyezett, ebből 17X1%-os 17.800. Díjkm-erét teljesítő „Leo”, így lettek párba állítva, két reménykeltő gyerekük szerepel az aukciós kínálatban!!!!

A 2022-es szezon sok mindent felülmúlt az előzőekhez képest…. A különféle bajnoksági formák fennállása óta nem fordult elő, hogy ugyanazon tenyésztő minden kiírt versenyformát megnyerjen a Karancs főversenyeinél! Továbbá a Champion bajnokságban is ennyi trófeát elhódítson. Ervinnek idén minden további nélkül sikerült, nagyon hálás kiváló képességű versenymadarainak! Öt versenyt nyert meg a kiírt 12-ből, tovább növelve ezáltal nem mindennapi eredménysorozatát!

A Nemzeti Anker Alfonz Bajnokság 4. helyéért felelős öt kiválóság!

– „Vanessa”, „Hurricane”, „Gabriella”, „Golden King” és „Zara”……

Évek óta megfigyelhető a tőle elkerült vagy épp aukciójáról vásárolt galambokkal, sok helyütt érnek el kiváló eredményeket. Országos csapatbajnoki címhez segített többeket….. Ez bizonyítja a kiváló genetikai adottságokat amit örökítenek galambjai és viszik tovább sok-sok generáción keresztül! Elég kiemelni csak az idei Fiatalok Nemzeti Bajnokát, Bársony Mihályt. Külön öröm számára, ez adja az igazi tükörképét állománya elképesztő gyorsaságának! Utóbbi években teszttelepeken is remekül szerepelnek tiszta vérben vagy éppen elkeresztezve a tőle elkerült galambok utódai. Néhány Sporttárs, akiket feltétlen említeni szükséges, ők a díjak mellett pénzt is nyertek . Kalácska Péter, Tripó István, Tripó Balázs, Tóth Team, Szlovik György stb. stb. stb. …..

Bár nem szoktam rövidre fogni, de nehéz bármit is írni az eredmények láttán….

– Kívánom Sporttársak, hogy legalább a tizedét éljük át a díjaknak, csapatgyőzelmeknek, bajnoki címeknek!

Üdvözlettel: Szalai Gábor